Volker Hinten Mindfulness

Mindfulness Holland

Eerstvolgende training start op 5 oktober 2024 in Castricum
(8 zaterdag-ochtenden, herfstvakantie vrij)

Meditatie? Gewoon NU.

Volker Hinten Mindfulness trainingen
Lid VMBN Cat.1 - Reg Nr. 201134 -
St. Mindfulness register Nr. 20022

 
VMBN Categorie 1

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een eeuwenoude en beproefde methode om vanuit rust en aandacht in het leven te staan. Deze methode staat beter bekend als ... meditatie. Training in mindfulness helpt om stap voor stap signalen van stress te onderkennen, er bewust mee om te gaan op zo'n manier, dat stress je niet meer meesleept in haar onwillekeurige krachten. Een kalme geest geeft gelijkmoedigheid, een stressvol bestaan laat je vroeg of laat berooid achter.

Waarom Mindfulness?

Een rusteloze geest verliest zich vaak in impulsieve, onbewuste acties die meestal nadelig zijn voor levensgeluk. Door het beoefenen van Mindfulness breng je bewustzijn, rust, en gelijkmoedigheid weer terug in het leven.

Het gaat er dus niet om dat je je goed voelt, maar goed voelt.

Hoe verloopt een training?

Gedurende 8 weken op een vaste tijd, samen met de trainer en de groep, oefenen. Je oefent thuis met de handvatten die je wekelijks krijgt aangereikt. Elke week kent een eigen thema. Thema's die betrekking hebben op verschillende gebieden die ten grondslag liggen aan stress. Denk aan lichaam, denken en voelen (emoties). Je wordt daarbij ondersteund met een werkboek en audiomateriaal. De trainer is gedurende die 8 weken per mail en telefonisch beschikbaar mochten er vragen of moeilijkheden zijn.

Reken qua tijdsbesteding op ongeveer 40 minuten oefenen per dag. Het werkboek is ingedeeld op basis van de thema's die we wekelijks oefenen. Het audiomateriaal is te bereiken via een beschermde pagina van deze website of tegen een geringe meerprijs via een usb stick.